Chessecake cu mandarine

de adnas54 in Torturi, 6 Apr 2010 | 7151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:   
  • * 200 gr. biscuiti    
  • * 80 gr. migdale maruntite(optional)   
  • * 125 gr. unt sau margarita topita   
  • * 50 gr cacao   
  • * 1 lingurita de vanilie
  • Crema de branza   
  • * 300 gr. brânza moale   
  • * 1 plic puding de vanilie   
  • * 200 ml. lapte   
  • * 200 ml zeama de portocale   
  • * 3 lg. zahar    
  • * razalitura de la o portocala   
  • * 10 gr. gelatina   
  • * 250 gr. frisca (hulala)
  • Decor:       
  • * 2 cutii de compot de mandarine   
  • * 10 gr gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chessecake cu mandarine:

Biscuiti se zdrobesc si se da prin masina. Se dizolva cacaua in 2-3 linguri de lapte si se pune peste untul topit impreuna cu esenta de vanilie. Se rastoarna peste biscuiti, amestecand ca sa se incorporeze in toti biscuiti. Se adauga si migdalele tocate.Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.

Din ambele cuti de compot rezulta cam 250 ml de lichid. Se inparte in doua boluri si in ambele se dizolva cate un plic de gelatina. Unul va fi folosit la crema de branza si celalalt la decorul cu mandarine . Din 200 ml suc de portocale(daca aveti de mandarine este super), impreuna cu 200 ml lapte, se face un pudding clasic de vanilie, dupa instructiunile de pe plic. Cand e gata se lasa putin la racit.
Branza se pune intr-un bol, se mixeaza, adaugand treptat pudingul, nici cald nici rece si gelatina, pe care am incalzit-o, fara sa ajunga la fiebere. Se bate ferm si smantana de frisca. Daca folositi smantana neindulciata, dupa gust, mai adaugati 1-2 linguri de zahar. Daca aveti frisca, hulala de exemplu, nu mai este nevoie.

Crema rezultata are o consistenta moale in aceasta faza. Se toarma in forma peste biscuiti si se da la frigider pentru minim 2 ore. Cand este intarita crema, se adauga in cercuri concentrice feliile de mandarina. Gelatina incalzita se toarna peste mandarine turnand in centru. Se da la rece pana a doua zi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chessecake cu mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Oana 1

07.04.2010, 13:39

Wow, cred ca e tare bun!!! Arata foarte bine

elena1988 1

22.03.2011, 15:19

Tuxedo 1

10.01.2014, 21:50

mama cum arata! super de super!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni